מהם ההוצאות הנלוות במשכנתא

תוכן עניינים

רכישת דירה היא צעד חשוב בחיי הרבה אנשים. ברגע שהחלטתם לרכוש דירה, יש לכם המון החלטות לקבל. אחת מהן היא כמובן, איך לממן את הרכישה. אך יש לזכור כי מעבר לתשלום ההון העצמי והמשכנתא מהבנק, ישנן הוצאות נלוות שחשוב לקחת בחשבון.

הוצאות החובה במשכנתא 


  • עמלת דמי פתיחת תיק בבנק : היא התשלום שהבנק גובה עבור הטיפול בתיק המשכנתא שלך. מתחילת מאוגוסט 2022, ועל פי החלטת בנק ישראל, עלת דמי פתיחת התיק הועדכנה ל- 360 ש"ח. קודם לכן, עמלה זו הייתה בגובה של 0.25% משווי הלוואת המשכנתא.

 

  • עמלת רישום בטאבו : רישום הערת אזהרה עבור הבנק בו אתם לוקחים משכנתא (הערה לפיה קיימת התחייבות מהמוכר להעביר את הדירה על שם הרוכש) עולה כ- 159 ₪. בנוסף, יש גם הוצאות נלוות לרישום הערת אזהרה, והן עלות נסח טאבו מקורי, שתשולמו ישירות לטאבו.

 

  • ביטוחי חיים למשכנתא וביטוח מבנה : ביטוחי החיים מבטיחים החזר יתרת המשכנתא במקרה של מוות של אחד מהלווים הרשומים במשכנתא. בנוסף, קיים ביטוח מבנה, שמבטח את הנכס שלכם במקרה של נזק לא צפוי כמו רעידות אדמה וכו. עלות הביטוחים משתנה על פי ערך הנכס והסיכון המשוער. העלות שתשלמו כדי לשחזר את הבנייה למצבו הטוב לאחר נזק.

 

  • מס רכישה : ברכישת דירה, תצטרכו לשלם מס רכישה למדינה. סכום המס תלוי בשווי הנכס ונמדד בדרגות.
    • מדרגה 1, עד לסכום של 1,919,155 ₪, לא דרוש לשלם מס רכישה.
    • מדרגה 2, החל מ- 1,919,155 ₪ ועד ל- 2,276,360 ש"ח ₪, מס הרכישה שתשלמו הוא 3.5%.
    • מדרגה 3, החל מ- 2,276,360 ₪ ועד ל- 5,872,725 ₪, תשלמו מס של 5%.
    • מדרגה 4, החל מ- 5,872,725 ₪ ועד ל- 19,575,755 ₪, כבר תשלמו 8%, וכל סכום מעבר יהיה כרוך בתשלום מס של 10%.

 

  • שמאות : במקרה של רכישת נכס מיד 2 או במקרה שהבנק ידרוש מכם להזמין שמאי שיעריך את הנכס. עלות השמאי תנוע בין 430 ₪ ועד 1,990 ₪, תלוי בשווי הנכס.

 

  • תשלום לעורך דין המלווה את העסקה : במקרה שמדובר בחוזה בסכום רכישה גבוה, ההמלצה היא להיצמד לעו"ד שילווה אתכם בפן המשפטי. עלות הטרחה של עורך הדין משתנה בין 0.5%-1% משווי הנכס.

 

  • יועץ משכנתאות : עלות הטיפול משתנה בהתאם לסוג העסקה, טיב העסקה, אחוזי המימון ומשתנים נוספים. אני מבטיח שהחיסכון האפשרי בליווי של יועץ משכנתאות הוא פי כמה יותר חשוב מעלות הטיפול.

 

  • ייפוי כוח נוטריוני : הבנק יבקש מכם להחתים נוטריון על ייפוי כוח בלתי חוזר לטובתו. עלות של כ- 200 ₪.

 

  • עלות דמי תיווך : עמלה ממוצעת עד 2% משווי הנכס. תמיד רצוי לנהל משא ומתן בגין עלות דמי התיווך.

 

הוצאות נוספות במשכנתא

  • שיפוץ, מעבר דירה, ריהוט ועוד…

 

רכישת דירה היא החלום של רבים, אך המשכנתא וההוצאות הנלוות אליה דורשות תכנון מראש והבנת ההוצאות הפוטנציאליות. עליכם להיות מוכנים להתמודד עם החובות הרבות הנלוות לרכישת דירה, ולתכנן בקפידה את התקציב שלכם.

שיתוף :

מאמרים נוספים

איך לחנך ילדים להתנהלות כלכלית נבונה – המדריך המלא להורים

למה חשוב לחנך ילדים לניהול כסף מגיל צעיר ? בעולם שבו כסף הוא חלק בלתי נפרד מהחיים, חינוך פיננסי לילדים הוא אחת המתנות החשובות ביותר שהורים יכולים להעניק. ילדים שלומדים על כסף מגיל צעיר מפתחים אחריות כלכלית, לומדים לקבל החלטות נכונות ומתמודדים טוב יותר עם האתגרים הפיננסיים של החיים. לצערנו,

קרא עוד »

באיזה בנק הכי כדאי לקחת משכנתא

לפני שנענה על השאלה הזאת  חשוב להבין קודם כל למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים איזה בנק או בסניף מסוים כדאי לקחת משכנתא. כאשר אנו מבינים את המשמעות המדויקת של "כדאי" נפעיל מחשבה עמוקה על מנת שנוכל לקבל החלטות כלכליות מושכלות. ריביות ומחיר הכסף המחיר של הכסף שאנו לווים מחושב לפי

קרא עוד »

מהם סוגי המסלולים במשכנתא

כיצד לבחור את המסלול הנכון במשכנתא ? בנקים רבים מציעים מספר מסלולים למשכנתא, והבחירה בין המסלולים השונים יכולה להיות משימה מאתגרת. ברגע שאתם חושבים על משכנתא, יש לקחת בחשבון מספר מאפיינים שיכולים להשפיע על התהליך המשכנתא שלכם. השוואת המסלולים : אחד המאפיינים הבסיסיים שיש להשוות בין מסלולי המשכנתא הוא הריבית.

קרא עוד »

מהי עמלת פרעון מוקדם

מהו פירעון מוקדם ? פירעון מוקדם הוא עניין כלכלי חשוב בתחום המשכנתאות, והוא מתייחס לסיטואציה בה הלווים מעוניינים לפרוע את סכום המשכנתא שהם חייבים במועד מוקדם יותר מהמועד הנקבע בחוזה. הרעיון המרכזי במונח "פירעון מוקדם" הוא לאפשר ללווים לפרוע את ההלוואה שלהם לפני המועד המתוכנן, תוך שמירה על העניין הכלכלי

קרא עוד »

השאירו פרטים

מתעניין במשכנתא?

אל תפספס, ללא התחייבות וללא עלות, השאר פרטים ונחזור אליך.